Saturday, April 05, 2014
Sterkt av Broadway
By jfb @ 6:15 PM :: 4752 Views :: Referat

Broadway Legs og Geir Mikkelsen leverte en svært fornem prestasjon som vinner av gulldivisjonsfinalen på Bjerkebanen lørdag.

V75-6 gikk i enorm fart, de første 500 klokket man til 1.09. Acolyte Hanover stred mot ivrige Cecena Ås, og vant duellen. Straks etter sendte Geir Mikkelsen i vei favoritten Broadway Legs, ved rundepassering så man duoen i tet. Nedover siste langside økte Broadway Legs på farten, i siste sving rykket han, og over oppløpet ble avstanden stadig større ned til godt spurtende Sune Palema.
- En fantastisk traver, mente Mikkelsen. 
- Min taktikk hadde to utganger, enten å få føringen eller å bli liggende utvendig for lederen. Uansett, Broadway Legs var strålende, mente den tofaldige vinneren Geir Mikkelsen. Eier gjør Valen AB, mens Frode Hamre trener.

Bygd av stål
Omgangens gedigne favoritt Ulsrud Tea startet V75-1 fra hele 80 meters tillegg, men var å finne i 4. par utvendig etter 600 meter. Hun kom i angrep da 800 meter gjensto, tok over føringen straks etterpå, og rykket til seg endel lengder. Men, over oppløpet var det så som så med krefter, hestene som lå bak kom stadig nærmere, og spesielt Urd så meget farlig ut. Ulsrud Tea, bygd av stål, holdt unna og vant relativt sikkert. 
- Oppgaven var tøff den, med det lange tillegget. Spurten rundt svingen og nedover siste langside var krevende. Slik kommenterte kusk Svein Ove Wassberg.
Ove Kenneth Karlsen fra Rogaland er trener, mens Anita Wergeland er eier.

Uttelling
Hun har vært i kanonform, men ikke fått uttelling. Gigant Queen, 3. valg i V75-2, kom som skutt ut av en kanon over oppløpet og plukket ned favoritten Punkt Ett rett før mål. Frode Hamre, forsiktig optimist som trener og kusk i forkant, kjørte et godt løp. Ved å følge ryggen til angripende Alexandria Ås var det kun å trekke i høyretommen for Hamre. Punkt Ett stred mer enn tappert, men ble til offer da 50 meter gjensto. 
- Gigant Queen dro nytte av å ha sittet fast med krefter spart i noen løp. Jeg fikk en god følelse da vi kom til siste sving og hvor hoppa kjentes sterk. Oppløpet ble tøft, men seieren ble vår, smilte Hamre.

Svensk styrke
Kalle
, hesten som innledet året med V75-seier på Jarlsberg, kom i solid fart da V75-3 var inne i sisterunden. Kusk og trener Dagfinn Aarum følte seg vel da oppløpet gjensto. Megamuscle ledet, men kunne ikke utligne farten til den svenske storvokste hesten. Det hele sluttet med en solid triumf for seksåringen som ikke minst er i besittelse av solid styrke.
- Løpet i dag var ett av årets store oppgaver for Kalle. Jeg er godt fornøyd med at alt klaffet. Det at Frode Hamre kom opp utvendig for lederen med Megamuscle, fryktet jeg ville bli til en lås. Nå skal vi summe oss, det er viktig å ta vare på Kalle. Han har vært i form lenge, meldte en fornøyd Dagfinn Aarum.

Formbombe
Hun har lenge tilhørt den grå eminense, men over kort tid utviklet seg til å bli voldsomt god, Chellas Girl, eid og trent av Kjell Oland fra Sørlandet, tok fatt fra start av i V75-4, og kom til tet etter 300 meter. Under løpets gang ble Chellas Girl stadig mer frisk, kusk Geir Mikkelsen slapp til da 500 meter gjensto, og ekvipasjen seilet i fra til stor seier. I spillet var vinneren et 2. valg.
- Eieren har passert 80 år, og har levert en flott jobb med Chellas Girl. Med bedre styrke i kroppen har mestringen av aksjonen bedret seg. Utviklingen er oppsiktsvekkende, meldte Mikkelsen.

Solid
Som forventet, under en finaledag, ble det ene løpet etter det andre en real opptur sportslig sett. I V75. Bokli Vind, favoritt i V75-5, gjorde seg absolutt ikke til skamme. Hingsten, lettbeint til tusen, stakk i vei i starten fra posisjonen på 20 meters tillegg. Ut på første langside var han framme hos lederen, og rett etterpå i tet. Geir Flåten, kusk og trener, passet på å styre i et fornuftig tempo. Midt i sisterunden lettet Geir på tommene, Bokli Vind stakk i fra og ble til overlegen vinner. 
- Hesten var ivrig på startsiden, samtidig galopperte et par konkurrenter og skapte litt bryderi. Vel i tet fikk vi kjøre vårt eget løp. Avslutningen var god, mente Flåten som var storveis fornøyd.
Eier gjør Ola Storemyr fra Aure.

Aldri presset
6. valget Slåttodin mestret først tre omstarter, deretter var han i trav da startkommandoordet kjør lød i V75-7. Kusk Lars Anvar Kolle slapp til litt ekstra en stakket stund, Slåttodin rykket til seg 30 meters ledelse. Denne beholdt ekvipasjen helt til mål.
Bjørn Inge Ramstad og Berit Slåtto Neerbye er eiere, mens Lars O. Romtveit er trener. 
- Hesten var pigg og fin i hele løpet, og ikke så stri som tidligere. Jeg er klart fornøyd, smilte kusk Kolle.

Utbetaling V75
7. rette: 3.547,-
6. rette: 47,-
5. rette: til jokerpott

(kilde NR v. Even Elvenes)

* Utenfor V75-veddemålet nevnes at seksårige Nozler, eid av Stian Ryen, sikret seg karrierens hittil største seier ved å vinne finalen i bronsjedivisjonen. Hesten lå lenge bak i feltet, ble med i angrep nedover siste langside, og spant så forbi konkurrentene mot mål. Trond Anderssen trener, mens Gunnar Austevoll kusket.