Saturday, April 26, 2014
Hjemmeseier til Solvato!
By jfb @ 8:17 PM :: 4136 Views :: Referat

 

Yarrah (sluttid 1.11,3/2100a., red.anm.) gikk godkjent. I ettertid ser det ut til at han mangler litt fart i kroppen. Vi har trent veldig tøft en periode. Fra spor 8 havnet han sist, med et bedre spor ville Yarrah vært nærmere. Men ok, han tapte for tre som var bedre for dagen. Ulf Ohlsson fulgte i ryggen på vinneren, men ble jo frakjørt til slutt.
Nå satser vi på at vi har en frisk og rask hest. Tirsdag er det veterinærsjekk. Sesongen er forhåpentligvis lang. Copenhagen Cup er neste, og OGP er som før nevnt hovedmålet nå, sa trener Trond Buller'n Anderssen som var rask med å fastslå:
- Det er sånne travløp vi ønsker å se!   

Første 500 1.08,3!
Mr. Picolot
 tok teten i Olympiatravet, Brad De Veluwe fikk overta - før Robert Bergh og Ed You overtok. Det var kamikaze-fart; 1.08,3 første 500 og 1.08,4 første 1000. 
Da satt Lutfi Kolgjini og favoritten Raja Mirchi i tet. 
Yarrah Boko åpnet som sistehest fra sitt 8. spor, men så fin ut da han avanserte på siste bortre. Men best gikkSolvato, igjen i en skoløs utgave. 
Veijo Heiskanen kontrollerte etterhvert inn til klar seier, hans første som kusk i Olympiatravet. Han trente vinnerhesten så langt tilbake som i 1992 (Bravo Sund, kusk Jorma Kontio)
Nå venter invitasjon fra Tore Fyrand til Elitloppet.
Men start på Solvalla blir det neppe. Berndt Denberger, storsatsende eier, mener hesten er for ung ennå (fem år). Det øker sjansene for start i OGP! 
Seierstiden: 1.10,9!
Solvato var opprinnelig deleid og trent av Trond Smedshammer i USA.
Yarrah Boko gikk et godt løp uten helt å fullføre det som så ut som noe mer enn en
 fjerdeplass når halvrunden gjensto.
Sanity ble toer, Kash's Cantab treer i et løp der tethestene "døde".


En spesiell seier!

- Det er klart dette var spesielt for meg. Større blir det jo egentlig ikke. Men det har ikke alltid vært en dans på roser, sa Heiskanen som drev storstall sammen med Kari Lähdekorpi rundt årtusenskifet. Duoen toppet da i Sverige. Så gikk Veijo fra hoppbyen Kuopio i Finland, ut av travet for en perioden. Men han kom tilbake - og er nå i en veldig flytsone.
- Tempoet foran var til vår fordel, sa han med krav på å bli trodd...
- Det skal kjøres i løpene, og i dag ble det virkelig kjørt, sa ellers "Ludde" Kolgjini - en aning selvironisk etter løpet der de siste ble de første.   

Goops nr. 99
Björn Goop bombet til tet med tredjevalget Stylish Hanover i V75-1. Der forble Goop (hans 99. seier i Sverige i år) sammen med Örebrohesten til mål var passert. Både M. T. Harmony og Sahara Fairytale utfordret, men fikk aldri nesene foran. 
Favoritten Youana lå i tredje innvendig, prøvde seg på open stretch, men feilet i fin fart. 

Anders sendte inn klovnene
Send In The Clowns og Åke-sønn Anders Svanstedt tok teten i V75-2. Anders, som "gillar" open stretch, slapp til favoritten Pedro Bi. Der satt førstnevnte og koste seg til ut på oppløpet. Da tråkket han gassen inn, og satte inn en akselrerende Send In The Clowns via siste indre. 

Seiersgest fra Ingves
I V75-4 var det klart for signatur-seiersgesten fra Peter Ingves. Han satt bak annetvalget Ni Talar Bra Latin - som kan leses like lett begge veier! Salina D.K og Jeppe Juel ledet lenge, men vinneren så sterk ut utvendig. Det var intet synsbedrag:
- Finnenes dag, sa seierskusk Peter Ingves og gledet seg over landsmann Veijo Heiskanens triumf i Olympiatravet.
Hobard var en meget svak favoritt i dette løpet.

Nestfavoritt i stayerløpet
Alfas Da Vinci (nestfavoritt og 14-prosenter i V75-5) var sterkest til slutt i stayerløpet over 3140 meter. Seierstid 1.14,7! Joakim Lövgren var seierskusk. Favoritten Kemas Magic ble toer i et løp der Constatantisoldi hadde taktpinnen en god stund. 

Endelig, "Ludde"!
I Silverdivisionen, V75-6, holdt Olympic Kronos unna for Lutfi "Ludde" Kolgjini. Dette var 6-åringens seier nummer 15 i start nummer 37.
Olympic Kronos vant som en favoritt og 33-prosenter.

Nesten for K.LM. Buymethemoon
Jennifer Tillman og Royal Fighter var det lille nødvendige foran i V75-finalen som en snau 35-oddser. Nærmet seg hele veien inn gjorde Kenneth Haugstad og K.L.M. Buymethemoon. MC Steamy og Geir Vegard Gundersen mistet travet og feilet som seiersfarlig på oppløpet.

Tre i Norge
V75-utbetalingen ble drøye 1,2 millioner kroner. Tre kombinasjoner var innlevert i Norge: Ett andelslag og innehavere av to lynbankerbonger fikk en hyggelig lørdagskveld. 

(kilde: NR v.Tom W. Johannessen)