Saturday, October 15, 2016
Ingen klarte syv
By jfb @ 10:04 PM :: 1817 Views :: Referat

Glen Ord Superb viste seg best i Høst-maratonen da han vant over den krevende distansen 4240 meter. Foto: Eirik Stenhaug/Equus

Neste helg avvikles V75 fra Bjerkebanen med «Gulljackpot», som vil si at Rikstoto dobler syverpotten. Derfor overføres pengene til V75 på Leangen 29.oktober.
Det var ingen som klarte 7 rette i V75 på Momarken lørdag. Dermed overføres NOK 2.798.182,- som Jackpot til syverpotten i V75 på Leangen lørdag 29.oktober.

Slik fortonet V75-løpene seg:
Geir Vegard Gundersen satt langt, langt, langt bak til å begynne med i V75-1. Men ved hjelp av de mange rundene tygget Glen Ord Superb seg nærmere og nærmere feltet. 
Med to runder til mål satte Gundersen fart på andrevalget og tok seg frem til ledende Valokaja Hindø og sønnen Magnus Teien Gundersen. I front styrte to blad Gundersen tempoet helt til Cato Antonsen kastet loss med Mymanyyouare på siste bortre langside. Da gikk det bånn spiker til mål med de tre hestene, der Mymanyyouare utgjorde den største trusselen. 
- Det er spesielle løp å kjøre. Man henter ikke mye på førsterunden, men da det ble dempet måtte vi kjøre fort når de andre kjørte sakte. Selvfølgelig var jeg redd for å kjøre for tidlig, men jeg måtte kjenne litt på Valokaja Hindø. Min hest var enormt bra, oppsummerte Geir Vegard Gundersen og påpekte at det måtte føles spesielt for sønnen Magnus:
- Han har kjørt alle rundene med Glen Ord Superb ved siden av Support Justice, og det er han som har bygd hesten såpass sterk som han er nå. Glen Ord Superb duger overalt, avrundet Gundersen senior.

I V75-2 viste Frode Hamre frem en strålende opplagt Muscle Salt. Favoritten, eid av Stig Flaata, tok ned ledende Calzolari og holdt unna for en godt spurtende Royal Rebellion. 
- Det lå i kortene at vi måtte frem og holde tempoet oppe siden hesten er entaktet, bermerket Hamre som valgte å gå frem da posisjonene hadde satt seg etter 500 meter. Seieren var Stall Hamre sin 43 triumf i V75 i år – kunne Hamre stolt fortelle. 

Storløpstriumf til Flåten

Kreftsyke Geir Flåten fikk en herlig opptur med seier i Norsk Trav Oaks. Foto: Hesteguiden.com

I Norsk Trav Oaks, V75-3, fikk Geir Flåten en herlig opptur med Tekno Lotta. Jarlsberg-treneren som den siste tiden har vært syk, men nå er på bedringens vei, hadde satt Tekno Lotta i skikk til storløpet verdt 300.000 kroner. 
Lars Anvar Kolle fant en perfekt posisjon i andre utvendig og avgjorde enkelt ned oppløpet med hesten eid av Daniel Tårnes fra Larvik, foran kjempesmellen Alve Frøkna som Tommy Fløysand kjørte på sikkerhet med. 
- Jeg trodde ingen skulle kjøre forbi oss fra start, men Persson kom med Sirifaxa. Etterpå løste det seg perfekt for oss og da sitter nok Geir fornøyd hjemme, sa Oaks-kongen Lars Anvar Kolle.
Han fikk følge av kona til Geir, Lene. 
- Det er kjempestort. Geir ville være med, men han var ikke så sterk at han orket det enda. Men det hørtes ut som han hadde lyst til å ta en tur ned i stallen i kveld, sa Geirs bedre halvdel til stor jubel i etterkant.

Helt overlegen til banerekord
Charlotte Myren Tuverud fikk en best tenkelig start med nyinnkjøpte Charisma K.W. Sammen med Tom Erik Solberg vant fireårshoppa Oaks-revansjen med 20 meter etter en reise i andre par utvendig. Før det galopperte Thai Goodwill med seieren på gaffelen, mens fjorårets Oaks-vinner Anazai hadde gått i veggen etter en 12-åpning første tusen.
- Løpet ble helt perfekt. Hun er veldig vass på en speed når hun får gå på vent, mente Tuverud, bedre kjent som trener av skadde Goneinaflash. Hun eier sammen med oppdretter Arvid Kvalen. Vinnertiden ble 1.13,1a/2140 meter - noe som er ny banerekord for norskfødte fireårshopper. Den forrige hadde Zantja på 1.13,9 satt tilbake i 2001.

Minst og best
I V75-5 fikk vi en god og fortjent vinner i Morten M. Ottersen sin Make Me. Biri-treneren er også oppdretter av fireårshoppa som fikk et fint løp i andre par utvendig av Eirik Høitomt. Grepet koblet hun om ledende Zanetti oppunder mål. 
- Alle de tre startklare etter Sceptre Boko har vunnet løp denne uken. Luzifer forrige søndag, Rocketeer onsdag og Make Me i dag, fortalte en stolt Ottersen. Eier gjør Cathrin Sandsengen fra Reinsvoll.

Lente seg tilbake i godstolen

Geir Vegard Gundersen satset mot Oaks med egentrente Nice Eleven L og gjennomførte målet med stil. Foto: Hesteguiden.com
 
For første gang uten sko og i amerikanervogn kunne Geir Vegard Gundersen tilslutt lene seg tilbake og skli inn til seier med Nice Eleven L., det siste oppdrettet til Jostein Lea. 
Den lekre røde hoppa spant til tet og slapp til favoritten N.Y. Diamond In The Sky, det ble løpsavgjørende da Pål Buer trykket klampen i bånn med Come Vacation på siste bortre langside. Åpningen kom da Buer dro proppene på oppløpet og brøt ut til høyre. 
- Det passer bra med en eier som kan tenke langsiktig. Det er derfor vi står her nå. Hesten var uklar i kroppen på våren og vi fikk ta det med ro, fortalte Gundersen og supplerte at dagens endringer slo positivt ut.
- En fantastisk gange i hesten. Jeg la om taktikken og tok av skoa for å få ut det siste lille på tampen av sesongen. Det slo hundre prosent ut, mente Gundersen som likevel ikke var helt fornøyd med dagen:
- Vi vant to storløp i dag, men jeg er forbanna på at jeg kjørte meg bort med Tiffany T.G og Thai Goodwill hoppa som klink i Oaks-revansjen, bemerket den seriøse Nittedølingen.

Spurtet til sjokkseier
V75-avslutningen ble et bløffløp med favoritten Stram Vaier i tet. Til tross for rolig tempo underveis, kunne ikke åtteåringen holde unna for en godt spurtende og formsterk Søndre Jerkeld. Eier og trener gjør Jan-Erik Bergersen fra Askøy utenfor Bergen.

Med 7-valget til slutt ble V75-rekken uløselig. 
Utbetaling for 7 rette: Jackpot 
Utbetaling for 6 rette: kr 9 204 
Utbetaling for 5 rette: kr 459

Revansje for Solvik Faksa
I fjor satt Solvik Faksa bom fast i ryggen bak seirende Tangen Jerkila i Norsk Oaks. Omtrent på dagen ett år etter fikk hesten til Malin Eie og Stall Solvika sin revansje da hun satt konkurrentene ettertrykkelig på plass i Oaks-revansjen. Tross stort terrengtap i startfasen sprang Solvik Faksa desidert raskest til mål og vant kontroller på 1.25,5ag/1640 meter, foran Arvesølv og B.W. Gullis.
- Jeg er helt i sjokk. Troen på trippelplassering av minimal da hun feilet fra start. Men eventyret ser bare ut til å fortsette, sa Malin Eie i etterkant.
- At jeg angret på at jeg slapp teten i fjor er ikke til å stikke under en stol. Det var flott å få oppreisning i år, bemerket kusk Lars Anvar kolle etter seieren verdt 100.000 kroner.

(kilde NR ved Henrik Glimo Hansen)