Thursday, November 26, 2009
Slik vant de 24,4 millioner
By jao @ 9:55 AM :: 7570 Views :: Info

Denne hesten utløste Jokerpotten og sørget for en premie på 24,4 millioner kroner til Porsgrunn.

- Jeg har ingenting imot at den saken videreformidles på www.rikstoto.no, sier Kurt Hella - selv på jobb for Rikstoto Direkte både idag og i morgen.

Historien dreier seg om Gisle Amundsen, 38 år gammel mann fra Porsgrunn med samboer og to barn. Han er elektroingeniør og jobber i familiefirmaet Servie A/S. Nå eier han 18 hester sammen med faren. Navn som Mysterious, Jitterbug, Monseigneur, Tinita Surprise, Most Expensive, Mikado D., Windshear, Frameable, Cashback, See See Rider og Holt Vinn er løpshestene. Resten er åringer og 2-åringer.
- Det var helt utrolig. Jeg visste at vi kom til å vinne mye penger etter hvert som vinnerne gikk inn, men potten. Aldri, forteller Gisle Amundsen.

Historien startet med at Gisle, faren og en 60-årig kamerat spilte sitt faste V75-system til 6000 kroner til Forus lørdag 3. oktober. Det meste av V75-spillet deres er basert på tipsene til den lokale tipsguruen Jon Ole Bakken, men akkurat denne lørdagen var ikke Gisle enig i Bakkens bankervalg, som var Tinita Love. Der trodde 38-åringen klart mest på det som ble vinneren i V75-6, Megaman Neo.
- Jeg valgte da å sette Megaman Neo først på systemet, men Jon Ole var som alltid god på mye og hadde draget sitt i niendevalget Flyti som knep seieren i V75-5. Verdien steg da til mer enn 200 000 kroner. Ut i fra at åttendevalget ville resultert i en verdi på 180 000 kroner, regnet jeg med at det var en verdi på litt over 200 000 kroner. Så vant Megaman Neo, og jeg antok at det gjensto fem-seks bonger før V75-7. Med favoritten Røyns Skatt i et åpent avslutningsløp var håpet to bonger, men realistisk tre til fire. Det ville bety mellom en og to millioner kroner i premie. Jeg satt og oppdaterte på kontoen på
www.rikstoto.no siden pengene kommer inn med en gang resultatet er klart. Det tok noen minutter før 24,4 millioner kroner og noen brøker lyste imot meg. Hjertet slo raskt, og samboeren visste nesten ikke hvor hun skulle gjøre av seg da jeg skrek ut og fortalte det, forteller Gisle Amundsen.

Visste ingenting
Men historien stopper ikke der. De to andre - som hadde en tredjepart hver i bongen - visste fortsatt ingenting, for begge var på hytta.
- Pappa vil alltid se løpene på NRK uten å vite resultatene, så han hadde slått av telefonen. Da ringte jeg søsteren min, som også var på hytta i Rauland. De satt tilfeldigvis i bilen ned til sentrum, og pappa ropte da han hørte det var meg, at jeg ikke skulle gi noen V75-resultater. "Neivel", sa jeg til søsteren min. "Dere får vente noen timer til da, men vi har vunnet 24 millioner kroner, så vet i hvert fall du det!".
Hun holdt på å kjøre i grøfta, og faren min grep røret og fikk beskjeden, ler Gisle.

Kameraten var også på hytta. Han tok ikke telefonen før halv åtte om kvelden etter å ha vært i skogen og hogd ved.
- For å si det slik, så ble begge rimelige glade over telefonene de fikk, ler Gisle Amundsen. 38-åringen legger ikke skjul på at han synes det fortsatt er gøy å spille på hest. Fortsatt deltar han på samme nivå.
- Det er fascinerende å spille på hest, så jeg kommer til å fortsette med det. Noen gevinster har det blitt etterpå også, men det dreier seg om størrelsesorden 50 000 kroner, sier Gisle som ikke føler han har forandret seg etter milliongevinsten.
- Det er klart at en slik gevinst gir en økonomisk trygghet samt mulighet til å få realisert noen drømmer som for eksempel å eie noen flere hester, men utover det føler jeg at det meste er som før, sier han.

Satser på hest
Ved siden av jobben i familiefirmaet Servie A/S, er det familie og hest for alle pengene. - Vi kjøpte 11 hester av Thor Johannessen for kort tid siden og har nå 18 totalt. Det er vel meningen at noen skal selges, men de er så fine alle sammen at det haster ikke, ler Gisle. Han legger ikke skjul på at han er hestefrelst.
- Jeg elsker å ta en kjøretur med hestene mine når jeg har anledning. Det kan bli flere turer per uke når det passer, men det er først og fremst Jane-Helen Stareng som tar seg av det meste. Hun er svært dyktig og kan veldig mye om hest, skryter Gisle. Imorgen har han tre hester til start. Alle står på stallen til Stareng på Furuheim i Skien. - Jeg tror 2 Mysterious vinner V5A-2. 1 Frameable er vi veldig spente på i V75-2, og 10 Cashback kan tjene fine penger i V75-3. Det er utrolig stort å ha tre hester til start på hjemmebane en slik dag som lørdag. Det er ingenting som gir meg slike nerver og et slikt kick som å ha starthest. Selv ikke det å vinne 24 millioner kroner, smiler Gisle Amundsen. Den aller mest spennende hesten av de 18 han eier er utvilsomt svenske Windshear. 3-åringen ble handlet inn for en måned siden hos Stefan Melander på Solvalla og skal fortsatt stå der.
- Det vil koste 80 000 kroner bare i avgifter å ta hesten hjem til Norge, grunnet at det å eie hest ikke er godtatt som næring her ennå. Det er utrolig viktig å få de samme mulighetene som det er i Sverige på det området etter hvert, sier Gisle. Det første store målet med Windshear er Habibs Minneløp i påsken.
- Han travet 13,9/2100 meter og var kun slått av 3-årstoppen Red Hot Dynamite på Solvalla i september. Det ville vært fantastisk å vinne på Klosterskogen i påsken, sier han.

Til USA søndag
Lørdag er han på plass for å se sine tre hester starte V75 på Klosterskogen og for å jakte nye milliongevinster. Det så imidlertid lenge ut til at han ikke fikk med seg kjøringen. En stor jobb i USA for Servie A/S krever hans tjenester.
- Men jeg klarte å flytte på avreisen fra lørdag morgen til tidlig søndag morgen, så da ble alle glade. Jeg kan bare ikke misse lørdagens kjøring, avslutter Gisle Amundsen til Telemarsavisa.

(kilde NR v.  Magne Engebreten)