Monday, May 17, 2010
Klaff for Lisa America!
By jfb @ 8:53 AM :: 6979 Views :: Referat

 

Lisa America, den første hesten Arnlioth Heltberg inviterte til storløpet, ble helt bortglemt av spillerne. Jorma Kontio serverte 5-årshoppa et perfekt smygløp i tredjepar innvendig, og avslutningen da luken åpenbarte seg var av ypperste merke. 4 Maharajah viste at han hører hjemme i den ypperste verdenseliten med sin andreplass. Viking Kronos-sønnen fikk overta teten midt på den første langsiden og passerte på 1.10,7/500 meter og 1.11,8/1000 meter. Kihlström rykket til seg en par lengder gjennom den siste svingen, og Maharajah holdt strålende til andre. Det blir spennende å se hva kretsen rundt hesten velger å gjøre med på tanke på deltagelse i Elitloppet. LIsas America sto med formtall 4+ ( 0 ) på Datahorse formtall. (red)

- Ikke mye å snakke om
- Dette er en flott bane å vinne på, og Oslo Grand Prix var på ingen måte noe preparèløp før Elitloppet for Lisa America. Jeg visste jo på forhånd at hun kunne slå disse hestene med riktig løp, fortalte trener Jerry Riordan på seremoniplass. Slik svarte amerikaneren da han ble spurt om hvordan han kommuniserte med finsktalende Jorma Kontio.
- Han er en av de beste kuskene i verden, jeg er en av de dårligste- vi har ikke mye å snakke om, gliste Riordan.
Vinnertiden var tangering av banerekorden for eldre utenlandskfødte hopper.

Enkelt for Nu Pagadi
Rikstotos Europamatch ble aldri en spennende affære. Da Stefan Söderkvist valgte å slippe føringen bak 8 Noras Bean til 5 Nu Pagadi, var egentlig all spenning borte. Erik Adielsson fikk kjøre i 1.19-tempo midt i løpet, og på lette føtter krysset Nu Pagadi mållinjen først. Adielsson hadde èn oppgave; å passe på Noras Bean i rygg. Den oppgaven skjøttet den blåkledde på beste vis. Vinnertiden ble moderate 1.14,1. Noras Bean ble andre, mens 3 Mysterious var positiv treer etter reise i andrepar utvendig.
- Det ble veldig enkelt i dag, men Nu Pagadi kjentes også veldig fin ut. Fremfor alt var det positivt at travet stemte som det gjorde. Han har galoppert noen ganger fra start, derfor passet jeg ham litt ekstra de første meterne, fortalte Erik Adielsson etter løpet.


Garland Kronos i Megaman Cup.
Tet, demp og full gass til slutt. Seiersoppskriften var like enkelt som den var effektiv for Lutfi Kolgjini bak 1 Garland Kronos. Kolgjini fikk dempe til 1.13,7 første tusen, og selv om ikke seiersmarginen ikke ble altfor stor, var ikke svensken spesielt nervøs underveis.
- Jeg hadde god kontroll, og hesten fikk avgjøre selv. Det ble jo drømmescenariet i dag, hvor vi fikk spare krefter underveis og gå over oppløpet.
 

(kilde NR v. Richard Ekhaugen)