Saturday, April 21, 2012
Commanderte fra tet
By jfb @ 5:50 PM :: 5429 Views :: ReferatVinnertiden ble 1.12.2, Yarrah Boko var slått med to tiendedeler, men holdt sterk unna for Noras Bean i kampen om sølvet. For det var ingen tvil om at det var den olympiske terminologien som gjaldt på Åby lørdag.

Legitimitet til sporten
- Vi har fått låne ilden, vi har fått låne ringene; dette gir hele sporten legitimitet, sier Remy Nilsson, mektig sjef i ATG til rikstoto.no.
Han syntes litt "synd" på Yarrah Boko:
- Den norske hesten var strålende, men må alltid gå den tunge veien. Får han tet i Oslo Grand Prix er han en vinner, sier Nilsson som fikk rett når det gjaldt løpsscenario: - Brioni i tet etterhvert, deretter ville Commander Crowe få overta. Og Yarrah Boko fram i dødens. Sånn ble løpet, sa Nilsson....
Forøvrig: svensk travsport har nå bidratt med 200 millioner kroner til den svenske OL-bevelsen siden 1979.

- "Feil hest i dødens
Sølv var imidlertid ikke nederlag for kretsen rundt Norges travstjerne lørdag:
- Jeg er kjempefornøyd. Eier Jan-Erik Andresen er kjempefornøyd. Kusken Ulf Ohlsson var kjempefornøyd. Som løpet utviklet seg, var det ikke mulig å ta ned Commander Crowe. Det ble feil hest i dødens den første runden; Noras Bean. Den skal ikke gå der. Da måtte vi fram å overta den plassen for å holde tempoet oppe, sa trener Trond..

- Veien videre nå?
- Vi har blikket mot Oslo Grand Prix og Elitloppet. Med to løp i kroppen går hesten ytterligere fram. Får vi spor i første rekke der, kan det bli gøy, oppsummerte Trond "Buller'n" Anderssen etter løpet på Åby.

Commander'n takket ja
- Commander Crowe fikk invitasjon til Oslo Grand Prix halvannen time etters eieren i Olympiatravet. Kretsen rundt hesten umiddelbart ja.
- Quarcio du Chene fikk invitasjon før løpet lørdag. Ha takket ja - så sant han sto på fire friske bein etter Olympiatravet, forteller Bjerkes André Ringelien som var til stede på Åby lørdag.

(kilde NR v. Tom W. Johannessen)