Saturday, October 19, 2013
Tekno Odin enorm!
By jfb @ 7:33 PM :: 4451 Views :: Referat

- Hans beste løp, sa Øystein Tjomsland om Tekno Odin som viste alle vinnerinstinkters mor da han var først på streken i V75-1.

Den samme sluttiden fikk toeren Timian Scott (0,5 prosent av innsatsen!) og Neslands Loke som fikk sjansen innvendig. Supre prestasjoner av begge i Jacob Melands Æresløp!
- Det vinnerinstinktet han viste de siste 100 meterne er helt utrolig, sa kusk og trener Øystein Tjomsland som var like imponert  som alle andre på Bergen Travpark.
- Han er en fantastisk utøver, presterer aldri et dårlig løp fortsatte Tjomsland med krav på å bli trodd. 

- Hvordan det er å jobbe med Tekno Odin?

- Han er blid og hyggelig, en ære å jobbe med denne hesten, sa Tjomsland  som har resepten klar for den videre ferden:
- Vi skal bevare løpsgleden, psyken og holde ham skadefri. Fysisk skal han være på topp om to år. 
Joker Elden var ikke heldig med løpet, ble forstyrret av en galopperende Norheim Faksen, men hadde heller ikke sin beste dag.
Norheim Faksen ble tatt vekk i første sving av Tin Tveiten.
Timian Scott
 rekordforbedret seg med nesten fem sekunder og viste at han virkelig blir å regne med i eliten:
- Han har ikke den samme toppfarten som de andre, men han viste seg etterhvert en enstående prestasjon, sa seierskusk Vidar Hop som et øyeblikk hadde noe som lignet seiersambisjoner ut på oppløpet...

Hjemmeseier i tvillingdebuten
Våler Flaks
 og Odd Storetvedt kom tidlig opp og trykket på Miras Frigg og Vidar Hop. Grepet ble festet; Flaks og Odd seilte inn til seier i det som var debuten, eller rettere comebacket, for tvillingspillet i Norge. Kombinasjonen 4 og 10 ga fin-fine 61 i odds.  Nøstemix fikk et fint løp av Tom Erik Solberg i annet utvendig. Men favoritten hadde lite å by på og endte som fjerdehest.

Pasha - helt overlegen
Pasha kom, så og vant - til 1,44 i odds. Pål Buer styrte til tet i V5-1og hadde siden full kontroll og vel så det. Nestfavoritten Tattoo Widow kom opp halvveis utvendig, men i siste sving var løpet kjørt bokstavelig talt. En flott hest og en vantett sprintseier på tiden

Vikar spurtet ned alle
Svein Ove Wassberg vinner alltid løp på Bergen Travpark.  Etter V5-2 kunne Svein Ove kjøre inn på seremoniplass sammen med fjerdevalget Vikar, en god Vikar. Seieren ble klar i et løp der Karmøy Mai og Rune Wiig fikk overta fra pangstartende Spikdrøm. Gunnar Austevoll og formsterke Amor Stjerna satset offensivt, knekket Karmøi Mai, men kunne aldri svare Vikar og Wassberg jr.

V75-1
Se innledningen.

Omstarten som fikk gå
Hovedstarter la seg flat etter V75-2. Det ble vinket på tillegg, men hovedstarter fikk ikke dette viktige poenget med seg. Det gjorde Vidar Hop bak favoritten H.G. Imar som fikk et  feil utgangspunkt. 
Tom Erik Solberg og Rappo traff starten best, men Øystein Tjomsland bak Sjeikens Gull hadde ambisjoner så det holdt. Han styrte til tet og forble der problemfritt til mål var passert. Rappo god toer.

Hamre-trippel i Bergen 3-års Festival
Hamre-stallen hadde syv av 12 hester i Bergen 3-års festival; V75-3. Tre av disse utgjorde trippelen. Favoritten Single Sock fikk overta fra stallkameraten - etter å ha brukt mange krefter i en omstart. Amanda Robertsen kom opp utvendig med Ramona's Fighter. Og Amanda gir ikke ved dørene. Hun presset saften ut av lederen som var slått ut av siste sving. Fra tredje innvendig fikk Per Oleg Midtfjeld tråklet seg åpning bak tredjevalget Mustoyevsky
Georgie Mae ble et greit bytte - og "Oleg" kunne styre inn på seremoniplass. Seierssjekken var 200.000 kroner. Tredje ble også en Hamre-hest; Tristar Merci og Lars Anvar Kolle.
- Da åpningen kom 150 meter igjen, var det grønt lys, sa Per Oleg Midtfjeld etter løpet.
Amanda Robertsen var mer enn fornøyd med sin hest. 
- Han var råbra. Vi kunne vunnet med ryggløp, sa tøffe Amanda.
Både Obi og Timo Deo brøt løpet.  

Lett for Nyland...
Nyland 
var en god favoritt i V75-4. Rune Wiig styrte rett og lett til tet og forble der til en meget grei seier. Gull Tider feilet i et angrep ut på oppløpet, men hadde neppe tatt ned Nyland.
Philip Lyn galopperte, Karmlands Odin mangler det rette trykket.

...og lett for favoritten Deloria
Deloria
 og Eirik Høitomt fikk overta fra Geir Vegard Gundersen og Mrs. Daisy i V75-5. Da var løpet kjørt. Restless Explosion nærmet seg oppunder mål, men Deloria red stormen av. 
Betrodde Riverside Touchman måtte innom galoppen.
Bjørn Gulbransen var en blid trener på seremoniplass, snart går ferden til varmere dager i Normandie. Hit skal også Deloria for vintertrening.

Mikkelsen og Broadway Legs!
Geir Mikkelsen var optimist før Kniksens Æresløp. Han visste hva han sa og hva han satt bak: Tredjevalget Broadway Legs svarte ut favoritten Mr. X.F. Royal etter Concorde-fart de første 500; 1.07,5. Lars Anvar Kolle gikk ned i ryggen. 
Broadway Legs var stri, men holdt strålende i et løp der to andre Hamre-hester; Hitchkock og Bold And Fresh nærmet seg, men ikke nok. Dermed en ny trippel til Hamrestallen.

Mer Hamre!

Frode Hamre, her bak Broadway legs som Geir Mikkelsen vant med lørdag, hadde en stor trenerdag på Bergen Travpark. To tripler og en dobbeltseier var sterk kost fra Hamre-stallen.

I V75-finalen seilte hjemmehesten Zarbaro Boko opp som snakkhesten. Men igjen ble det Hamredominans i begge ender av løpet. Sejr Gammelsbæk (Geir Mikkelsen) tok teten og henviste Svein Ove Wassberg og Zarbaro Boko til lederrygg. Ut på oppløpet ble det sceneskifte. Lars Anvar Kolle ble sittende på siste bortre, men fant åpningen ut på oppløpet med Lightsonlightsoff som spurtet sterkt inn til årets fjerde seier. Megamuscle med Frode Hamre i vogna var snaut slått som toer, Zarbaro Boko fikk sjansen, men klarte ikke å ta ned Hamre-laget.
Dermed ble det tre seire til hestene fra Ulleberg Gård i Brunlanes. 
Og antallet V75-seire i år er nå 28 for hester trent av Frode Hamre!  

V75:
7 rette: 3759 kroner
6 rette: 52 kroner
5 rette: Joker 

(kilde NR v. Tom W. Johannessen)